2012/11/03

Mokka-Suklaa-Vadelma -leivokset - melkein petit fours


Mokka- vadelma-petit fours

 Ja sitten nämä pikku unelmat, melkein petit fours -kokoiset leivokset, tai no ei ihan päästä siihen kolmen sentin halkaisijaan, mutta 4,5 :een juuri ja juuri.

Minileivokset omalla ohjeella

Leivoksissa on tumma ja vaalea kääretorttupohja.

Vaalea pohja (perusohje)
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon varovasti. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 225asteessa n. 5-6 min. Sokeroi leivinpaperi ja kumoa vielä lämmin torttupohja paperille. Irroita paistossa käytettty leivin paperi.


Tumma kakkupohja:
Korvaa 1/2 dl vehnäjauhoja tummalla kaakaolla. Valmista muutoin samoin.


Suklaa-mokka -täyte
3,3 dl vispikermaa
1/2 levyä tummaa suklaata
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
sokeria maistellen maun mukaan
mokkahippuströsseleitä

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma lisäten vaahdotuksen lomassa sulaa suklaata ohuena nauhana kunnes vaahto on jähmeää. Lisää vaahtoon tuorejuusto. Lisää muutama ruokalusikallinen mokkahippuja. Maistele ja lisää sokeria makusi mukaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min. Sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja laita kylmään hetkeksi. Kun täyte on vähän jähmettynyt nosta päälle toinen torttupohja. Laita kylmään jähmettymään vielä hetkeksi.

Kuorrute
kermavaahtoa
1 pkt kaulittavaa sokerimassaa
sulaa suklaata
tuoreita vadelmia / pakastettuja puutarhavadelmia

Levitä tortun päälle kevyesti kermavaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Kauli sokemassa isoksi ohueksi levyksi ja nosta tortun päälle. Leikkaa pieniksi suorakaiteiksi terävällä veitsellä. Nosta jokaisen leivoksen päälle yksi vadelma. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Laita pakastepussiin ja leikkaa pohjan nurkkaan pieni reikä. Pursota raidoiksi jokaisen leivoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti