2010/12/06

Juhlat on juhlittu tältä erää

Olipas mukavat Itsenäisyyspäivän juhlat. Väkeä oli sopivasti, monen ikäisiä
lapsia ja kaikille riitti juttu- ja leikkikavereita. Ruokaa oli riittävästi ja ylikin. Nyt on sitten testissä tuulihattujen pakastaminen. Sulatusvaiheessa voidaan sitten todeta toimiiko vai ei. Todennäköisesti miehen työkaverit saavat nauttia huomenna Hilla-omena-valkosuklaa-piirakasta.

Minulle joulukukat ovat valkoisia. Kukat ovat toki kauniita kaikissa väreissä ja joka joulu meillä on myös muunvärisiä joulukukkia, mutta silloin kun ostan kukat itse, ne ovat valkoisia. Muuten kukkia löytyy aina paljon ja laidasta laitaan. Ihanaa on itse rakennella asetelmia, omanlaisia ja ei niin perinteisiä.Juhlien myötä kotiimme rantautui siis myös ensimmäiset hyasintit. Siinä on oikea joulutuoksu.


Erityisen maistuvia tuli suolaisista cocktail -paloista, joten laitan niiden reseptit tähän heti kättelyssä. Lohitäytteen resepti löytyy aikaisemmasta päivityksestä. Sen lisäksi tarjolla oli:

Valkosipuli-juusto täyte

150g ranskankermaa
pizzajuustoraastetta
2 valkosipulinkynttä puristettuna

Sekoita aineet keskenään. Juustoraastetta sen verran, että massasta tulee kiinteä, ei kuitenkaan liian jämäkkä.
Tarjoillaan ruisnappien tai ruisleivän päällä. Koristeluun esim. kirsikkatomaatin lohkoja.

Kylmäsavuporotäyte

150g ranskankermaa
1prk ruohosipulituorejuustoa
150g kylmäsavuporoa silputtuna

Sekoita ainekset keskenään. Annostele ruisnappien päälle. Koristele pienellä palalla kylmäsavuporoa ja kurkkusiivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti